Zelené, žluté nebo červené: Sezónní nabídka mojita v La Bodeguitě

Kubánský podnik La Bodeguita del Medio je známý svým mojitem. Ale není mojito jako mojito. Je rozdíl v ledu. Kostky nebo tříšť. Obojí má své opodstatnění a jinou historii. Tím to ovšem nekončí.

Mojito nemusí být jen zelené, tedy průhledné plné čerstvé máty a limet. Co takhle mojito žluté? Jedinečná barva a příchuť zrozená v Kubě. Přivítejte mango mojito. Toto ovoce je exotický dar, který v drincích neuvěřitelně čaruje. „Určitě nejvíce hosty překvapí ostružinové mojito. Jeho barva je tajemná. To nemluvě o chuti. Nikdo nečeká tak výraznou chuť. Kdo miluje mojito, musí tuto variantu ochutnat,“ říká šéfbarman La Bodeguita del Medio Petr Bolina.

Nejvíce oblíbené zůstává samozřejmě klasické mojito. Ale mnozí ani netuší, jaké varianty pražská pobočka kubánské La Bodeuita del Medio nabízí. Nebojte se optat. Současná nabídka je taková, ale každé roční období volá po nové svěží příchuti.


Oblíbený drink mojito vznikl na Kubě už v roce 1931. Už stovky let před tím ale tajemná kombinace rumu, cukru a limetové šťávy zaznamenala úspěch. Jde o spojení, které osvěží a je smyslně opojné. Úspěchem skvělého mojita jsou kvalitní suroviny a správný poměr. Je to malá alchymie, která dělá z pražského podniku v Kaprově ulici jedničku na mojitovém trhu. Kdo chce zažít syté slunce v drinku během celého roku, musí zajít právě sem.

Příchutě se mění dle sezónnosti a aktuální nabídka volá po ochutnávce všech třech provedeních. Nutno zmínit, že mojito ve všech variacích se podává i v nealko verzi. Takže na mojito ve full nebo light verzi ,jedině do La Bogdeuita del Medio.

You may also like...