Zoo Praha o víkendu provoní hmyzí speciality
Pražskou zoologickou zahradu už tento víkend provoní čerstvé hmyzí speciality. Na menu podávaném na terase Vzdělávacího centra poblíž hlavního vchodu budou sarančata v banánovém těstíčku, cvrčci na česneku nebo špízy z vícero druhů hmyzu. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky zdarma, komentované přípravy pokrmů a ukázky farmově chovaných bezobratlých. Lidé se také dovědí benefity této zatím poněkud exotické kuchyně. Po celý víkend si ale budou pochutnávat i obyvatelé Zoo Praha – speciální krmení čekají surikaty, mravenečníky nebo vzácně chované ještěry z nové expozice Gobi.
Hmyzí menu
- Potemníci po indicku
- Cvrček na česneku
- Saranče v banánovém těstíčku
- Moučný červík na sladko s jablky
- Špíz z vícero druhů hmyzu
Speciální komentovaná krmení
- 15 krmení talapoinů – Rezervace Dja
- 30 krmení plazů v pouštní expozicí Kattakum – Pavilon šelem a plazů
- 30 krmení hrabáčů – Africký dům
- 45 krmení surikat – Africký dům
- 30 krmení hmyzožravých ptáků – Sečuán
- 00 krmení plazů – Gobi
- 00 krmení mravenečníků – Mravenečníci
- 45 krmení ibisů skalních – Ibisové
* zároveň probíhají také standardní komentovaná krmení a setkání
Foto 1: Na speciální komentované krmení oblíbených hrabáčů se mohou lidé vydat do Afrického domu v 10.30.
Foto 2: Návštěvníci se mohou těšit na exotické ochutnávky zdarma.
Foto Petr Hamerník, Zoo Praha